Reisgids naar Seoul, Zuid-Korea

Sinds het einde van de Koreaanse oorlog evolueert het land Zuid-Korea voortdurend in de richting van zijn huidige status als wereldwijde economische kracht en belangrijke speler in de wereld van technologie en cultuur. Momenteel zijn er ongeveer 10 miljoen inwoners in Seoul, waardoor het een van de dichtstbevolkte steden ter wereld is.

De Han-rivier biedt rustige, rustige uitzichten in een verder rommelige stad. Het stroomt door de stad met negenentwintig bruggen over het water, waardoor mensen met treinen, bussen of auto’s van het noorden naar het zuiden van de stad kunnen pendelen.

Een van de onderscheidingen van Seoul is dat het de thuisbasis is van vier UNESCO-werelderfgoedlocaties: Changdeokgung, Hwaseong Fortress, Jongmyo Shrine en de Royal Tombs of the Joseon Dynasty.

De markten

Vismarkt van Noryangjin
Deze markt werd opgericht in 1927 en is vandaag de dag nog steeds de oudste en grootste overdekte vismarkt van Seoel. Meer dan 800 verkopers verkopen de vangst van de dag, die varieert van heerlijk tot ronduit nieuwsgierig. Noryangjin is een geweldige plek om enkele van de beroemdste visgerechten van Korea te proeven. Koop een artikel bij een leverancier en laat het voor je klaarmaken in een van de vele restaurants in de kelder en op de tweede verdieping.

Gwangjang-markt
Gwangjang Market was de eerste markt van Seoul. Tegenwoordig dient de tweede verdieping als een enorme textielmarkt, maar de echte aantrekkingskracht is de voedselverkopers die over de hele begane grond zijn verpakt. De Gwangjang-markt is een van de beste plekken om de eclectische straat en snacks van Seoul te proeven. Zorg ervoor dat je je ogen houdt

Namdaemun-markt
Namdaemun Market is de grootste traditionele markt van Seoul. Dagelijks de klok rond geopend, het is enorm en herbergt meer dan 10.000 verkopers verspreid over een doolhof van met elkaar verweven straten. Veel van de winkels verkopen handgemaakte artikelen. Van leren riemen, sieraden tot ginseng, de markt heeft een beetje van alles, inclusief kampeerspullen.

Yongsan-markt
De elektronicamarkt, geweldig voor gadget-noten, heeft meer dan drieduizend winkels in meer dan twintig gebouwen (evenals bootleggers in tenten) die open zijn van 10 tot 7.30 uur, met kortingen tot 50% ten opzichte van andere winkels. U kunt vanaf het begin een computer bouwen en alle games kopen die u ooit zou willen spelen. Vergeet niet af te dingen als je veel wilt; sommige leveranciers zullen de prijzen drastisch verlagen, terwijl andere niet toegeven.

Volksvlooienmarkt van Seoul

Je vindt er alles, van Koreaans antiek en taxidermie tot militaire parafernalia en allerlei willekeur. Neem tussen deze schatten even de tijd om wat verse honingthee te proberen die is gemaakt met honing vers uit de kam. Als dat te zoet is, probeer dan een verfrissend brouwsel van melk, Koreaanse rode gember, honing en een plant bergmam. Plaatsen zoals deze hebben veel historische betekenis in Korea en deze specifieke markt is in zijn meer dan 100-jarig bestaan meer dan eens verplaatst.

Published
Categorized as REIZEN

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *