Waarom je haar pluizig is als je thuis werkt

SSUCv3H4sIAAAAAAAAE22NOw7DMAiG78LsobOvEmUgDk0sIVsCPFSW716oMnb7+F9MOFBrgTyBzmpdKjLkV4LKPNQErfbmwkpQ0OjyAGmk8aJWPk7uPBPbjAxkgAQ6joCV/mi7V7rdJLEj1M6gN7KSG0JMqPFj271iaON3zbW+/Ph+vKwAAAA=

Herinner je je de aflevering van Vrienden waar Monica met de groep naar Barbados ging en haar haar gewoon boem werd vanwege de vochtigheid van het eiland?

Helaas, omdat we meer tijd thuis werken, lijkt het erop dat ons haar de weg van Monica gaat. Het lijkt een eigen leven te gaan leiden, en het is niet omdat we niet naar de kapsalon zijn geweest. Dus wat geeft?

Het heeft te maken met vocht en warmte. De lucht om ons heen houdt vocht vast. En hoeveel vocht het vasthoudt, hangt af van hoe heet het is: warme lucht houdt meer vocht vast; koelere, koudere lucht bevat niet zoveel. Dus dat is wat Singapore zo vochtig maakt.

Hier wordt het lastig. Haar snakt naar vocht en zal er naartoe trekken. Net als de huid, moet het gezond zijn. Het probleem is dat al het vocht dat je haar uit de lucht absorbeert, alleen op de buitenste laag zit. Hierdoor zwellen de strengen op en worden ze zwaarder, wat resulteert in kroezen.

Als je fijn haar hebt, zal het vocht dat het absorbeert het verzwaren, waardoor je volume en vorm verliest. Op dikker haar zorgt vocht ervoor dat de strengen uitzetten, wat resulteert in uit de hand gelopen kroezen en vliegen.

En nu u thuis werkt en niet langer in comfort met airconditioning, is de kans groot dat uw haar wordt blootgesteld aan het volledige effect van het weer in Singapore. Bovendien laat je het waarschijnlijk ook aan de lucht drogen, nu je niet langer naar kantoor hoeft

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *