Tips om er scherp uit te zien voor een vergadering

1. Overdrijf niet

De slogan “dress to impress” is ongetwijfeld van cruciaal belang wanneer u een e-meeting heeft met een klant of uw grote baas. In deze huidige situatie kan overdressing echter ongepast zijn.

Stel jezelf eerst de volgende vragen: ‘Zal ik dit ooit naar het werk dragen?’ en “Is dit wat ik wil dat anderen mijn persoonlijkheid associĆ«ren?” Als je antwoorden ‘nee’ zijn, moet je die (verkleedkleding) verzegeld in je kast bewaren.

2. Kies blauw

Blauw is een kalmerende kleur die van nature aangenaam is voor de ogen. Kies echter geen heldere, zoals elektrische of ultramarijn, die zich niet goed vertalen op de camera. Ga in plaats daarvan voor tinten zoals pastelkleuren, marine en poeder.

3. Vermijd alles met prints

Dit sluit aan bij ons eerste punt, dus vermijd alles met gedetailleerde versieringen en uitgebreide slogans. Wat je moet dragen: simpele en nette kledingstukken, zoals een olijfgroene blouse of een oranje jurk. Zorg ervoor dat het monochroom is en geen gecompliceerde prints bevat.

4. Houd de accessoires minimalistisch

Een eenvoudige gouden ketting is een gemakkelijke manier om een spijkerblouse interessant te maken – het zijn tenslotte de kleine details die tellen. Het is prima om accessoires toe te passen, maar pas op dat u het niet overdrijft. Je zou toch niet op een kerstboom willen lijken?

5. Trek bij twijfel een blazer aan

Je hebt je verslapen en het is vijf minuten voor een belangrijke vergadering. Je hebt vier minuten nodig om je op te frissen en je computer aan te zetten. Met andere woorden, je bent tot het laatste moment om er netjes uit te zien. Wat kan je doen?

In plaats van verwoed je pyjama uit te trekken en de dichtst bijzijnde gerimpelde blouse aan te doen, doe je een blazer aan. Een powerjack kan je look in een handomdraai aanscherpen.

Published
Categorized as MODE

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *