Vintage- en kringloopwinkels om duurzaam te winkelen

De conventionele wijsheid onder velen ten aanzien van hun kleding was om zo goedkoop mogelijk te winkelen. Het is echter cruciaal dat we begrijpen dat het niet oké is om zo te denken. Niet alleen zijn (schokkend) goedkope kleding een symptoom van schaduwrijke toeleveringsketens en arbeidsmisbruik, ze dragen ook enorm bij aan de milieucrisis waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

Een vintage verhaal

Mode keert om de twintig jaar terug, wat ironisch genoeg betekent dat je vandaag beter af bent met de jurken van je grootmoeder dan wat je drie jaar geleden cool vond. Cue A Vintage Tale, wiens oprichter Azzura La Mantia in 2015 inspiratie opdeed voor een vintage kledingwinkel terwijl hij in een luchtballon uitkijkt over Milaan.

Death threads

Wanneer Death Threads elke maand hun beperkte edities houden, is het niet meer dan normaal om een slingerende rij te verwachten van kinderen die geduldig buiten hun winkel wachten. Oprichter-directeur van creatieve studio Tell Your Children, Deon Phua en zijn gespecialiseerd team van kopers van vintage kleding hebben gebruik gemaakt van de hype van moderne sneaker-releases om de vraag naar nostalgie op een t-shirt te stimuleren.

Déjà vu vintage

Als onze grootmoeders enthousiast zijn over hun leven ‘vroeger’, stellen we ons op de een of andere manier altijd een versie voor van The Great Gatsby-feest. Het was de manier waarop mensen leefden – buitengewoon zorgeloos en extravagant – dat betekende dat wat ze droegen ook stonk naar fantastischheid. Déjà Vu Vintage biedt elke versie van die droom in drie categorieën: vintage, handgemaakt en vintage designer.

Published
Categorized as MODE

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *