Hoe u een deck als een professional kunt kleuren

Hoewel het misschien niet de huishoudelijke klus is waar u het meest naar uitkijkt, is het kleuren van een terras een essentieel onderdeel van het onderhoud van uw huis en geen taak die moet worden overgeslagen. Gelukkig is het ook een idee in de achtertuin dat de bank niet zal breken. Of u nu een nieuw zwevend dek voor doe-het-zelvers installeert of uw bestaande dek opnieuw afdicht om het veilig en aantrekkelijk te houden, dekken zijn een integraal onderdeel van het leven in de achtertuin. Maar ze kleuren hoeft niet ontmoedigend te zijn. Het moeilijkste deel (afgezien van al dat elleboogvet) werkt samen met moeder natuur om ervoor te zorgen dat je hout niet vochtig is en na een dag of zo nog zal drogen.

Wat is de beste manier om een deck te beitsen? En hoe beits ik mijn dek voor het eerst?
Reinig eerst het dek op de juiste manier, vooral als het een paar jaar geleden is sinds uw laatste kleuring. U wilt het gebruik van een hogedrukreiniger vermijden, omdat dit de planken kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan uw slang om vuil van het dek te spuiten. Laat het daarna goed drogen. Schuur vervolgens alle plekken die moeten

worden gladgemaakt en veeg het stof weg. Plak alle plekken af waar je geen vlek op wilt krijgen met schilderstape. Nu ben je klaar om te kleuren.

Breng uw vlek aan met een borstel met natuurlijke haren die met de nerf van het hout meegaat. Ja, je zult in de verleiding komen om een roller te gebruiken – het is veel sneller om al dat gebied met een roller te bedekken dan om het met de hand aan te brengen – maar de borstel zal de vlek beter in de korrel van het hout. Kies je toch voor een roller, ga dan na het rollen met een kwast over de vlek om er zeker van te zijn dat je een goede vacht hebt.

Wanneer moet ik een deck kleuren?
U wilt uw nieuwe kaart zo snel mogelijk beitsen nadat u het hebt geïnstalleerd. Op deze manier is er minder tijd om stof en vuil op te hopen op het hout – u wilt het zo schoon en droog mogelijk houden. Controleer het weer om er zeker van te zijn dat je een paar droge dagen hebt zonder geprojecteerde regenval, en streef naar temperaturen die aangenaam tot heet zijn (maar niet verzengend). Je wilt iets in het bereik van 50 ° F tot 90 ° F.

Hoe weet ik of mijn terras droog genoeg is om te vlekken?
Behalve dat je zin hebt en een vochtmeter gebruikt om het vochtgehalte in het hout te meten (wat je kunt doen als je er zin in hebt), geef je het dek een paar dagen de tijd om te luchten zonder regen. Zorg ervoor dat het goed droog is voordat je de vlek toevoegt, omdat je geen vocht in het hout wilt vasthouden, wat kan leiden tot rot.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *